2016. okt 25.

A párkapcsolati bonyodalmak etiológiája 1.

írta: Silkshadow
A párkapcsolati bonyodalmak etiológiája 1.

A párkapcsolati bonyodalmak etiológiája 1.

 

0013890_2.jpg

A mi hibánk a hűtlenség, avagy, ha a férfi nem áll ki és nem megbízható?

Tegnap olvastam egy cikket, miszerint előre lehet tudni, már a párkapcsolat legelején, hogy a pasik megbízhatóak-e vagy sem, csak mi nők szeretjük a rózsaszín napszemüvegeinket nem levenni főleg a kapcsolat elején, így nem látjuk a nyilvánvalót. S hát azt kell mondjam egyetértek a dologgal, (mely, azért lássuk be, oda-vissza működik) így visszatekintve, nyilvánvaló, azonban, ha ez ilyen egyszerűen kivédhető lenne, akkor már egy nagyon fontos és negatív bonyodalmat kiküszöbölnénk és nem lenne annyi veszekedés sok párkapcsolatban, sőt talán válások száma is kevesebb lenne.

Aki egyszer megtette megteszi újra…

A megbízhatóság egyik alapköve mint tudjuk a hűség, másrészt a zöld szemű szörny jelenlétének erőssége. Mélységesen hittem ebben a feltevésben világ életemben. Főleg szerettem a megcsalás témakörében a fenti szlogent alkalmazni férfiak felé, egészen addig, amíg át nem kerültem a „sötét” oldalra. Ez még fiatalabb koromban történt és persze ez sem kifogás, azonban tanulva ebből, olyan pasi mellett sem léptem később egyszer sem félre, aki sosem értékelt és valószínűleg már akkora napszemüveggel akartam eltakarni a valóságot, azaz hogy simán megcsal és nem számítok, amekkora a teljes fejem... No, persze nem azért nem tettem meg, mert szent akartam lenni, hanem mert előtört a régi emlékem. Bár valóban nem értékeltek, nem figyeltek rám etc…Mégis időszakos jó érzésen kívül nem kaptam semmit az akkori viszonytól, csak rossz érzést. Nem erre vágytam! Mi nők valahogy ebben másként működünk. Nem azt mondom, hogy csak férfiak csalnak, de a nők mindezt nem a biológiai szükségleteik miatt teszik és nem is mentegetőznek hivatkozva a génállományra és evolúcióra… S ezért veszélyes, ha egy nő lép félre, mert azt általában érzelemből teszi és nem azért mert a 20 éves Pistának acél feneke, kocka hasa van és hát ki az a hülye, aki nem csapná le egy éjszakára, hogy később elmondhassa „megvolt”. 

Tapasztalataim szerint, ha egy nőnek rossz valami, akkor azt 6 ezer féle módon próbálja a másik tudtára adni, kedvesen, kiabálva, elmélkedve, tettekkel, sírva, hisztizve, japánul, magyarul, a lehető legtöbb módon. S végső elkeseredettségében is a félrelépés az utolsó, azt is általábban az élet hozza nem a nő keresi partnert hozzá… Persze kivételek minden részen vannak. Azonban egy nő sokkal mélyebb érzelemből éli meg az intimitást.

Nem azt állítom, hogy a nők angyalok a férfiak démonok, de tény, hogy a férfiak félrelépésben vezetik a statisztikát és legtöbbszőr ezt nem azért teszik csak mert már mindent megpróbáltak és megtettek, de a kapcsolat nem javult, hanem mert egyszerűen ott a kedves, csini 10 évvel fiatalabb pincér lány, akinek éppen apapótlékra van szüksége.

S ott a rengeteg másodjára-harmadjára házasodó férj, akik legtöbbje bizony nem a válás után találta meg az új kapcsolatát. Akkor hozzájuk menni egyenes bűn, hiszen veled is megteszi? Nos, én is ezt gondoltam és még mindig látok benne rációt, de hány házasság is van, ami épp a 2-ik vagy 3-ik? Ugye sok.

Összegezve azt mondanám, nem feltétlen lehet azt mondani, hogy ha valaki csalt akkor Veled is ezt fogja tenni, ez azon múlik, milyen a személyisége, gyenge, erős..stb. Van, aki okul és nem ez lesz a kiút, bár sok férfinál sajnos okkal születik a mondás, mert alkalmi sexpartnert, aki felvidít mindig könnyebb találni, mint egy párkapcsolatba, ami éppen konfliktussal teli, kijavítani a dolgokat és energiát tenni bele, mert az bizony piszkosul melós!

Valóság és a látszat…. 

A fentieket összegezve a titok, hogy nem az számít ugyanis, mit tett előző életében, az sem hányadik vagy a barátnők, feleségek listáján, a lényeg, hogy az Ő szemében ki vagy és hol helyezkedsz el! A lényeg a most, aszerint kell értékelned. Mert a párkapcsolat olyan, mint egy kémiai teszt. Van két vegyület és óvatosan összekevered őket, vagy nagy robbanás és pusztító egyveleg lesz, vagy nem történik semmi, vagy lehet szivárvány keletkezik belőle. Ki az, akinek a 10 legutóbbi pasiját, barátnőjét, ha megkérdeznénk, mindegyik ugyanazt a jellemzést adná róla?? Rólam tuti tök ellentétes vélemények születnének, még azoktól is akikkel éveket éltem. Miért? Mert az a lényeg, hogy az ő vegyülete az én vegyületemmel keveredve mit eredményezett. Én tudom milyen vagyok és mondhatom, hogy alapból teljesen odaadó, nem féltékeny, mégis volt olyan férfi, aki a zöldszemű szörny legrosszabbját hozta ki belőlem és volt olyan, akivel fele annyira nem tudtam oda adó lenni, mint amilyen alapból mindenki felé vagyok. Mert ők ezt hozták ki.. Nem az ő hibájuk, nem a Tiéd.. Csak a belátás a nehéz… Belátni azt, hogy lehet Te képtelen vagy kihozni belőle azt, akit szeretnél, akit látsz benne. Ha egyáltalán ott van. Mert nem Ő az embered. Itt szakad általában két részre a történet. Mert van olyan is hogy olyat akarunk kihozni a másikból, ami sosem volt, csak mi képzeltük oda. Ekkor szintén nem Ő az embered.

rainbow-test-tubes_fotor.jpg

Fontosság..

Egy embernek nem megváltoznia kell, csak azt kihozni belőle és neki is előhozni magából ami a legjobb. Van a szerelem, amikor még szépeket ígérgetünk és komolyan is gondoljuk és azt hisszük, hogy álmaink válnak valóra, amikor az apró jelzésekre nem figyelünk. S mégis az apró jelek kiütik a szemünk, de mentegető indokokkal elhessegetjük. Tehát a megbízhatóság, odaadás két élű, aminek egyik eredménye a hűség vagy hűtlenség. Ami csak egy ok-okozati tényező.

A fontos, hogy sosem a helyzeteket kell nézni, a szavakat hallani, hanem pontosan rátekinteni a tettekre és megpróbálni látni azt is, amit nem akarunk. Mert, ha a Te vegyületed az övével szivárványt eredményez akkor mindegy, hogy léhűtő és Don Huan volt-e az előző 100 nőjével, illetve ezt gondolják az ismerősei, az is mindegy, hogy Te az 5-ik feleség vagy 101-ik barátnő vagy-e, mert ha jó az egyveleg, akkor a figyelem és odaadás ott lesz. Én nem hiszek abban, hogy vannak eleve félrelépő férfiak, vagy olyanok, akik nem képesek a listájuk elejére és az előző családjaik elé helyezni az új feleséget, én abban hiszek vannak harmonizáló vegyületek és olyanok, amik nem illenek össze.

Egy férfi, ha igazán szeret és Ő a TE embered akkor a tetteivel fogja bizonyítani, hogy Te vagy a legfontosabb és kiáll érted, nem fog megcsalni, megalázni vagy háttérbe szorítani mindegy kivel szemben, még a gyerekeivel szemben sem. Ha viszont egy férfi nem így tesz, egyszer, majd többször, akkor legyen az bármilyen jó kifogás, sajnos nyilvánvalóvá kell válnia számodra, hogy a ti vegyületeitek bizony rossz párosítás. S ezt fel kell tudni ismerni, azonban tenni ellene ahelyett, hogy belenyugszunk az ezernyi kifogással a tarsolyunkban, (pl. hiszen alapból jó férj, már évek óta együtt vagyunk, egyedül maradnék, mi lesz a gyerekkel…stb.) sokkal nehezebb. Az első lépés a jobb jövő irányába azonban ez, ismerd fel! Másodikként pedig ne találj kifogást, ne bizonytalanodj el, ha ezt érzed, akkor mindegy mit mond más, mit a család vagy mivel mentegetőzik az adott férfi, Te lásd és bízz abban, amit érzel.   S ha ez is kész jön a legnehezebb: döntsd el, hogy miként tudsz boldogabban élni!!

letoltes.jpg

 

 

Szólj hozzá